Yurtdışı Eğitimler
Amerikada Akademi
İngilterede Eğitim
Kanadada Eğitim
Maltada Egitim
İtalyada Egitim
Fransada Egitim
Hollandada Egitim
Almanyada Egitim
Avusturalyada Egitim
Uluslararasi Bakalorya
Avusturyada Egitim
Bulgaristanda Egitim
Belcikada Egitim
Cınde Egitim
Finlandiyada Egitim
İsvecte Egitim
İspanyada Egitim
Danimarkada Egitim
Yeni Zelendada Egitim
Norvecte Egitim
Macaristanda Egitim
Rusyada Egitim
Estonyada Egitim
Öğrenci Danışma Hattı
0041763960034
info@see-on.com

 

İtalyada Dil Okulları


Neden İtalya

İtalya, sadece köklü üniversiteleriyle değil, ülkenin her köşesine sinmiş tarihi ve kültürel dokusuyla da uluslararası öğrencileri ağırlar. Ülkenin mimari, tasarım, moda ve sanatta çok ileri olması, özellikle bu alanlarda eğitim almak isteyen öğrenciler için ülkeyi cazip hale getirmektedir.İtalyan kültürü ile Türk kültürü arasındaki benzerlikler nedeniyle, İtalya’da eğitim görmeye giden öğrenciler, yabancılık çekmez. Türkiye ile İtalya arasında ulaşımın kolay olması da, İtalya’yı Türk öğrenciler için tercih edilebilir hale getirmektedir.

 

İTALYA HAKKINDA

İtalya denilince akla en başta bu ülkenin mimaride, tasarımda, modada ve sanatta ne kadar ileri olduğu gelir. Aslında İtalya’yı tanımlamak için sanat ve mimariden bahsetmek yeterli olmaz. İtalyan mutfağı, İtalyan Futbolu, İtalyan siyaseti, ülkenin pek çok alanda ileri olduğuna birkaç örnektir. 
59,337.000 nüfusu olan İtalya’da, İtalyanca dışında konuşulan dillerin başında Almanca ve Fransızca gelir. Ülke, Avrupa Birliği üyesidir ve para birimi Euro’dur. Türkiye’den farklı havayolu şirketleri ile İtalya’ya ulaşmak oldukça kolaydır. İki ülke arası uçuş süresi yalnızca iki buçuk saattir. İki ülke arası saat farkı ise birdir. İtalya'nın başkenti ise Roma'dır.
 
 

Uzun Dönem İtalyanca Kursları 

 

Uzun dönem İtalyanca programları, İtalyanca dilini yerinde öğrenmek için yeterince zamanı olanlar tarafından tercih edilir. Bu programlara katılan öğrenciler aynı zamanda İtalyan kültürünü de derinlemesine gözlemleme şansı yakalar. Uzun dönem İtalyanca kurslarının süreleri ortalama altı aydır. Program başlangıç tarihleri esnektir. Öğrenciler başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar uzun dönem İtalyanca kurslarına katılabilir.
Uzun dönem programlarının bir avantajı da eğitim ücretlerinin, Genel İtalyanca’ya göre daha uygun olmasıdır. Öğrenciler uzun dönem İtalyanca eğitimlerinin sonrasında İtalyanca yeterliliklerini kanıtlayabilecekleri sınavlara girebilirler.
 
 Yogun İtalyanca Kursları
 
Yoğun İtalyanca programları, ağırlıklı olarak İtalya’da geçirecek vakti az olan ve dil eğitimi sonrası İtalya’da üniversite / master eğitimi almayı planlayan öğrenciler tarafından tercih edilir. Program süreleri haftada ortalama otuz saattir. Seçilen okula göre değişmekle birlikte aylık program ücretlerinin ortalama €1,000 olduğu söylenebilir. Programlar genellikle her Pazartesi ya da sık aralıklarla başlar. Öğrenci kaç hafta eğitim alacağına ne kadar vakti olduğuna ve bütçesine bağlı olarak karar verir. Yoğun İtalyanca kurslarına katılan öğrenciler dil bilgilerini Genel İngilizce programlarına göre daha kısa sürede geliştirme şansı yakalar.                               

İtalyanca Türkler arasında popüler bir dildir. Her yıl pek çok Türk, İtalya'daki dil kurslarına eğitim almaya gider. Floransa'dan Roma'ya Venedik'ten Sieana'ya İtalya'nın pek çok şehrinde dil okulları vardır. Eğitim kalitesinin hemen hemen aynı olduğu bu okullar arasında öğrenciler seçim yaparken, öncelikle eğitim alacakları şehrin özelliklerini göz önünde bulundururlar. Okullarda hem uzun süreli hem de kısa süreli programlar mevcuttur.

İtalya’da okullar, Genel İtalyanca’dan Yoğun İtalyanca’ya, CELI Sınav Hazırlık’tan, İtalyanca & Moda, İtalyanca & Yemek programlarına kadar, çok çeşitli alanlarda öğrencilerine eğitim alternatifi sunabilir. 
Genel İtalyanca kursları, ortalama olarak haftada yirmi saattir. Öğrenciler her Pazartesi derslere başlayabilir. Okullarda, başlangıç seviyesinden ileri düzeye kadar sınıflar mevcuttur. Seçilen okula göre değişmekle birlikte aylık program ücretlerinin €450 - €700 arasında değiştiği söylenebilir.
 
 
                           CELİ Sınavı Hazılık Kursları

 

CELI, yabancıların İtalyanca yeterliliklerini kanıtladığı, İtalyan Hükümeti tarafından kabul gören bir sınavdır. CELI, İtalya Üniversiteleri’ne başvuru yapacak olan, ana dili İtalyanca olmayan ve İtalyanca bilgilerini kanıtlamak isteyen öğrenciler ile İtalya’ya göçmenlik başvurusu yapacak kişilerin girmesi gereken bir sınavdır. İtalya’daki üniversitelere başvurmadan önce İtalyanca'larını bu ülkede geliştirmek isteyen öğrenciler, yeterli seviyeye ulaştığında CELI Sınav Hazırlık Kurslarına katılır. İtalya’da bulunan dil okullarında CELI Hazırlık programları yürütülmektedir. Öğrencilerin bu programlara başvurabilmesi için belli derecede İtalyanca biliyor olması gerekmektedir. Okulların pek çoğunda bu program yürütülmektedir. Programa katılacak öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktaların başında programların başlangıç tarihleri gelmektedir. CELI Hazırlık programları Genel İtalyanca programları gibi esnek başlama tarihlerine sahip değildir. Programların süresi de seçilen okula göre değişkenlik gösterir. CELI Sınav Hazırlık program ücretleri Genel İtalyanca programlarından biraz daha yüksektir. Ücretler kaç hafta eğitim alındığına ve hangi okulda eğitim alındığına bağlı olarak değişir.

 
 
 
 


Web Tasarımı

Bilgi Formu / Info

Öğrenci Bilgi Formu

(PDF / Word)

Anmelden Formular

(PDF / Word)